Що буде з пенсіями, які не можуть доставити через війну: відповідь Мінсоцполітики

Пенсіонерам, які отримували пенсії за місцем проживання, та залишилися на територіях, які окуповані, оточені, де йдуть активні бойові дії, вся сума пенсії зараховуватиметься на рахунки в Ощадбанку.

Про це повідомили у пресслужбі Мінсоцполітики.

«Пенсія буде зарахована на рахунки після подання «Укрпоштою» за погодженням з військово-цивільними адміністраціями до Пенсійного фонду інформації про відсутність технічної можливості здійснювати виплату та доставку пенсій на певних територіях», - йдеться у повідомленні.

Свої гроші з рахунку пенсіонер зможе отримати у будь-якому відділенні Ощадбанку на безпечній території на підставі паспорта та довідки з номером податкового коду, підписавши договір банківського рахунку.

«Якщо людина не звернулася до Ощадбанку за грошовими коштами, то вся сума пенсії зберігається, і одразу після відновлення можливості «Укрпошта» доставить людині за місцем проживання неотриману суму пенсії та пенсію за поточний період», - повідомили у міністерстві.

Якщо ж пенсіонер переселився на безпечну територію, то після його звернення до Пенсійного фонду пенсія може виплачуватись «Укрпоштою» за новим місцем знаходження, через Ощадбанк чи інший банк.

Нагадаємо, у березні найскладніше було доставляти пенсії до Чернігівської та Запорізької областей.

А в Мелітополі військові рф вкрали з пошти пенсійні гроші.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО