Росія зазнає невдачі в Україні – Блінкен

Росія зазнає невдачі у своїх військових цілях в Україні.

Про це під час брифінгу на польсько-українському кордоні заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, повідомляє CNN.

«Росія поставила собі за мету позбавити Україну суверенітету, позбавити її незалежності. Не вдалося. Він (путін – ред.) прагнув затвердити міць своєї армії, своєї економіки. Ми, звичайно, бачимо, якраз протилежне. Ми не знаємо, як розгортатиметься решта цієї війни, але ми знаємо, що суверенна незалежна Україна існуватиме набагато довше, ніж володимир путін перебуватиме на сцені», – сказав Блінкен.

Своїм візитом до Києва, сказав держсекретар, США прямо продемонстрували тверду постійну підтримку українського уряду та українського народу. Блінкен заявив, що в ході зустрічі з Володимиром Зеленським він та голова Пентагону висловили глибоке захоплення його керівництвом та винятковою мужністю українців у протистоянні російській агресії.

«Українці протистоять. І вони роблять це за підтримки, яку ми буквально координуємо з усього світу. Вироблена нами стратегія, масова підтримка України, масований тиск на росію, солідарність із більш ніж 30 країнами, які беруть участь у цих зусиллях, дають реальні результати. І ми бачимо, що коли справа доходить до військових цілей росії, росія зазнає невдачі, а Україна досягає успіху», – додав він.

Нагадаємо, США нададуть Україні більше 300 млн доларів у вигляді іноземного військового фінансування і схвалять продаж боєприпасів на суму 165 млн доларів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО