Чехія займеться ремонтом пошкодженої військової техніки Збройних сил України

Міністерство оборони Чехії через агентство AMOS прийняло рішення надавати Україні допомогу по ремонту пошкодженої бронетехніки ЗСУ. Ремонтуватимуть техніку чеські підприємства оборонної промисловості в Чехії та Словаччині.

Про це повідомило Міноборони Чехії в Twitter.

«Чехія стала першою країною-партнером, до якої українська сторона офіційно звернулася з проханням про взаємну співпрацю між чеськими та українськими компаніями у сфері ремонту наземної техніки, яка повинна бути введена в експлуатацію або яка була пошкоджена в ході бойових дій» - розповіла Міністр оборони Чехії Яна Чернохова.

Перший контракт вже укладено, ним стане угода про ремонт танків ЗСУ Т-64. Також на чеських заводах можуть ремонтуватися колісні бронемашини - БТР і БРДМ. Для ремонту іншої техніки можуть залучатися інші чеські компанії.

Чеська промисловість обслуговуватиме техніку, яка потребує масштабних ремонтно-відновлювальних робіт. Дрібні несправності, незначні та середні пошкодження Україна в змозі ліквідувати власними силами.

Нагадаємо, раніше Чехія прийняла рішення надати Україні більш істотну військову допомогу. Країна відправила в Україну залізничний склад з кількома десятками основних бойових танків Т-72 і бойових машин піхоти. Ця техніка допоможе Збройним силам України захищатися від росії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО