Байден і Макрон збирають термінову нараду світових лідерів через наступ росії на Донбасі

Лідери США і Франції - Джозеф Байден і Еммануель Макрон - скликають на 19 квітня термінову нараду світових лідерів через масштабний наступ, який росія почала на Донбасі.

Про це повідомляє французьке видання BFMTV з посиланням на власні джерела в Єлисейському палаці, резиденції президента Франції.

Відомо, що 19 квітня повинна пройти зустріч Байдена з Макроном, а також лідерами ряду держав - Німеччини, Великобританії, Канади, Італії, Польщі, Румунії. Причиною став новий масштабний наступ проти українських військ, який розгорнула росія на Донбасі.

«Також будуть присутні генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен і президент Європейської Ради Шарль Мішель» - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що війська росії вранці в понеділок, 18 квітня, почали наступ на Донбасі. Ворог спробував піти в наступ уздовж лінії фронту в трьох областях України.

Президент України Володимир Зеленський також заявив, що російські окупанти почали масштабний наступ на Донбасі. Українські війська стійко утримують позиції та відбивають ворожі атаки.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО