Маріуполя більше не існує, як міста – Кулеба

У Маріуполі зараз дуже важка ситуація. Через постійні обстріли російських окупантів, які намагаються його захопити, Маріуполь, як місто, вже практично не існує.

Про це розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю програмі Face the Nation на американському телеканалі CBS News.

«Ситуація в Маріуполі важка з військової точки зору і розбиває серце. Місто більше не існує. Залишки української армії та велика група цивільних осіб фактично оточені російськими військами» - сказав він.

Кулеба додав, що українські військові продовжують битися за місто. Однак враховуючи ті звірства, які творить на українській землі росія, швидше за все російські війська вирішили зрівняти місто з землею.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що ситуація в блокадному Маріуполі з кожним днем стає все більш нестабільною. Зараз практично неможливо оцінити кількість жертв і руйнувань, понесених в результаті штурму Маріуполя.

В ООН заявили, що щонайменше сто тисяч жителів обложеного і блокованого російськими окупантами Маріуполя вмирають від нестачі продовольства і води.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО