Деякі країни НАТО почнуть навчати ЗСУ поводженню з новітньою зброєю – Bloomberg

Деякі країни НАТО прийняли рішення розпочати навчання військовослужбовців Збройних сил України та застосуванню новітніх зразків озброєння, які має Альянс.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на власні джерела.

Так, джерело повідомило виданню, що мета навчання полягає в тому, щоб надати Україні допомогу в переході до сучасної техніки стандартів НАТО. Зараз Україна використовує переважно зброю, яка залишилася від радянських часів.

Видання зазначає, що така допомога може привернути небажану увагу з боку росії. У березні російські ракети вдарили по міжнародному миротворчому і центру безпеки в селі Старичі Яворівського району Львівської області. Агресора не зупинила навіть наявність на території центру іноземних громадян.

Нагадаємо, раніше міністр оборони України Олексій Резніков нагадав НАТО, [Україні потрібна зброя дальньої дії, а також важка і легка бронетехніка, щоб швидше вигнати російських окупантів зі своєї землі. Це питання першорядної важливості зараз.

Нагадаємо, 8 квітня збройні сили Словаччини передали українській армії системи протиповітряної оборони С-300 засобами залізничного сполучення.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО