Суд на прохання поліцейських заарештував майно фірми дружини Медведчука

Суд наклав арешт на активи приватної компанії, яка зареєстрована на дружину народного депутата-втікача від фракції «Опозиційна платформа - За життя» Віктора Медведчука Оксану Марченко.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

«Арештовані активи товариства, кінцевим бенефіціаром якого є дружина Віктора Медведчука. Три квартири, два майнових комплекси, дороговартісні предмети мистецтва та транспортні засоби будуть передані в управління агентству з розшуку та менеджменту активів (АРМА)», – наголошують у відомстві.

Слідчі Нацполіції розслідують справу за фактами протиправних дій посадових осіб товариства, кінцевим бенефіціаром якого є дружина Медведчука. 6 квітня були проведені санкціоновані судом обшуки за місцями перебування нерухомості, що зареєстрована на вищезазначене товариство. Зокрема, слідчі дії були й на дачі Медведчука «Ведмежа дубрава». Правоохоронці вилучили понад 300 картин відомих художників (Бокшай, Ерделі, Манайло, Шолтес, Глюк), снігоходи, квадроцикли та автомобілі.

Крім того, за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора задоволено клопотання слідчих про арешт трьох квартир та двох майнових комплексів.

«Також готуються клопотання до суду про накладення арешту на вилучене в ході обшуків майно. Надалі арештовані активи будуть передані в управління до АРМА. Кошти, отримані від реалізації арештованих активів, можуть бути використані для потреб ЗСУ та відбудови зруйнованої ворогом інфраструктури», – підкреслили поліцейські.

Нагадаємо, що Медведчук втік з-під домашнього арешту у кінці лютого 2022 року.

11 травня 2021 року Медведчуку повідомили про підозру у держзраді та замах на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму.

Зазначимо, що 21 лютого, за три дні до нападу Росії, ЗМІ повідомляли, що Віктор Медведчук вивозить своє майно з дому у Києві.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО