Кожен третій воював у Сирії: ЗМІ ідентифікували військових, які чинили звірства у Бучі

У середньому кожен третій російський військовий із 155-ї бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту ВМФ росії воював у Сирії на боці режиму Асада. Саме представники цієї бригади окупували Бучу, Ірпінь та Гостомель, де чинили злочини проти мирного населення.

Про це повідомляє «Слідство.Інфо».

Журналісти видання опрацювали списки 155 Тихоокеанської бригади, раніше опубліковані Головним управлінням розвідки Міноборони України.

У цих списках є імена та персональні дані 82 російських військових із цього військового формування. Щонайменше 24 з них були учасниками війни в Сирії, де росія підтримувала режим Асада. Отже, це у середньому кожен третій морський піхотинець Тихоокеанського флоту РФ.

Інші окупанти були надто молоді, щоб брати участь у сирійській війні. Значна кількість військових зі складу цієї бригади, чиї імена є у списку, народилися у 1998-2002 роках. Тобто зараз їм 20-25 років.

Нагадаємо, за даними української розвідки, російські військові, які чинили масові вбивства та тортури мирного населення у Бучі, знову будуть повернуті до України своїм командуванням.

Раніше радник керівника ОПУ Олексія Арестович опублікував перелік російських військових частин, які брали активну участь у військових злочинах на території Бучі, Гостомелю, Ірпені та інших населених пунктах Київської області.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО