НАТО не бачить ознак того, що путін змінив свої амбіції щодо України – Столтенберг

НАТО не бачить ознак того, що російський президент володимир путін змінив свої плани стосовно України.

Про це перед засіданням Альянсу заявив генсек Йєнс Столтенберг, передає ВВС.

«Ми не бачимо жодних ознак того, що президент путін змінив своє прагнення контролювати всю Україну і переписати міжнародний порядок», – заявив Столтенберг.

НАТО, за його словами, продовжить підтримувати Україну та зміцнюватиме власні засоби захисту та стримування. «Після вторгнення союзники посилили свою підтримку. Я також очікую, що міністри, коли вони зустрінуться сьогодні та завтра, обговорять, як ми можемо ще більше підтримати Україну», – додав генсек.

Столтенберг зазначив, конфлікт може тривати довго, «і ми маємо бути до цього готові»: «Передусім, ця війна має закінчитися зараз, і президент путін покінчить з нею, вивівши свої війська та сили, а також припинивши нападати на незалежні суверенні країни, такі як Україна, і сумлінно сісти та знайти політичне рішення. Але водночас ми маємо бути реалістами та усвідомлювати, що це може тривати довго, багато місяців, а то й роки».

Нагадаємо, НАТО найближчими тижнями чекає подальшого наступу росії в Україні та спроби захопити весь Донбас.

У Білому домі також вважають, що росія зосередить наступальні операції на сході та півдні України. Наступний етап війни, на думку США, затягнеться на «місяці чи довше».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО