«Добре озброєний і підготовлений»: мер Харкова висловився щодо можливого захоплення міста військами рф

Мер Харкова Ігор Терехов на тлі повідомлень у ЗМІ щодо можливих планів російських військових знову спробувати захопити місто записав звернення до харків'ян.

Відео оприлюднено у Telegram у вівторок, 5 квітня.

«Дорогі харків'яни! Розумію ваше хвилювання, яке виникло після повідомлень у ЗМІ про можливе захоплення Харкова! Але паніка – це те, чого намагається від нас досягти наш ворог. Харків 24 лютого та Харків 5 квітня це два різні міста з погляду обороноздатності. Харків добре озброєне і добре підготовлене до оборони місто», - сказав Терехов.

Він нагадав, що за словами радника глави Офісу президента Олексія Арестовича, взяти Харків для окупантів завдання не вирішуване. Їм не вистачить живої сили. До того ж найсильніші підрозділи були кинуті і розбиті саме в перші дні війни.

«Ворожі окупанти хочуть посіяти серед нас паніку та деморалізувати. Ми харків'яни не дамо їм такої можливості», – додав Терехов.

Нагадаємо, напередодні розвідка Міноборони заявила, що російські окупанти готуються до атаки на Харків та українські війська у зоні ООС.

При цьому обстріли Харкова тривають щодня. Вже зруйновано майже 1500 будівель, більша частина – житлові будинки. Сьогодні стало відомо, що майже повністю зруйновано харківський екопарк.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО