Вибухи в Одесі: окупанти атакували місто з повітря

Російські загарбники сьогодні зранку, 3 квітня, атакували з повітря Одесу. У місті пролунали вибухи, після чого над містом піднялася велика хмара диму. Вночі були сирени повітряної тривоги.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міськради у Телеграм-каналі «Одеса. Офіційно» та прес-секретар Одеської ОВА Сергій Братчук у відеозверненні.

У місцевих пабліках з'явилася маса повідомлень про звуки вибуху в Одесі. Крім того, в мережі були опубліковані фото диму в небі над містом.

«Одесу атакували з повітря. Частину ракет збито ППО. В деяких районах зафіксована пожежа. Чекаємо офіційних даних», - йдеться в повідомленні міськради.

Одеситам рекомендують закрити вікна і не заважати відповідним службам виконувати свою роботу, а також не публікувати в соцмережах фото наслідків атаки.

При цьому, Братчук просить жителів Одеси не панікувати, а діяти за правилами про повітряну загрозу.

«Отримуйте інформацію з офіційних джерел», - зазначив спікер Одеської обласної військової адміністрації.

Як повідомляє депутат Одеської міськради Петро Обухов у своєму Telegram, російські окупанти били по інфраструктурному об'єкту.

«Ворог здійснив ракетну атаку по Одесі. Однією з цілей був інфраструктурний об'єкт. Ми нічого не забудемо і не простимо», - йдеться у публікації.

Також Братчук різко висловився про «блогерів», які знімали те, що відбувається на відео, вказували на геолокацію, і розміщували в інтернеті - що суворо заборонено робити, оскільки ворог може так коригувати свій вогонь.

«Недобрий ранок недоблогерам, що знімали ранкове відео, викладали у соцмережі з геолокацією. До вас вже виїхали побратими! Нехай ваші дупи палають і усі одеські мами посилають вам «гарячі вітання»!», - пише він.

В Одеській ОВА подякували силам ППО та працівникам ДСНС.

«Не заважаємо працювати відповідним службам! Дякуємо нашим силам ППО і ДСНС. Тримаємо стрій. Перші недоблогери вже розказують про свої ранкові зйомки. Не у соцмережах», - розповів Братчук.

Нагадаємо, що Британія передасть Україні зброю для оборони Одеси.

Раніше у розвідці повідомили, що російський президент путін хоче захопити схід України до 9 травня.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО