У США обговорюють законопроєкт для блокування золотого запасу росії, мова про 132 млрд доларів – Axios

Двопартійна група сенаторів працює з Міністерством фінансів США, щоб спробувати заблокувати золотий запас росії приблизно на 132 млрд доларів.

Про це пише видання Axios із посиланням на джерела.

Цього тижня міністр фінансів США Джанет Йеллен зустрінеться з сенаторами Ангусом Кінгом, Джоном Корніном, Біллом Хагерті та Меггі Хассан, щоб обговорити законопроєкт. Ухвалити його, за словами сенатора Кінга, можуть також цього тижня.

Законопроєкт передбачає застосування санкцій до будь-яких американських організацій, які свідомо здійснюватимуть операції з російським золотом або транспортують його із запасів центрального банку росії. Санкції також вводитимуться, якщо вони продаватимуть золото фізично або в електронному вигляді в росії.

«Золото складає чверть їхніх резервів, і ми не хочемо, щоб вони могли монетизувати золото і підірвати ефект санкцій», – сказав Axios сенатор Кінг.

Раніше двопартійна група законодавців у нижній палаті Конгресу подала аналогічний законопроєкт. До речі, президент Джо Байден має право застосовувати такі санкції незалежно від Конгресу.

Нагадаємо, російський економіст вважає, що золотовалютні резерви росії, ймовірно, у повному обсязі не будуть розморожені ніколи, оскільки з них виплачуватимуть гроші на відновлення України.

Раніше радник Зеленського заявив, що для України вже зарезервували 300 млрд доларів коштів центрального банку росії, які знаходяться за межами країни.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО