У росії почали пропонувати прощення кредитів в обмін на підписання контракту з армією – розвідка

У росії почали вдаватися до нових форм прихованої «мобілізації» – шукають боржників за кредитами та аліментами. В обмін на прощення боргів пропонує підписати контракт із армією.

Про це повідомляє розвідка Міністерства оборони України.

«Через небажання резервістів повертатися до лав армії та масової відмови від підписання контрактів, прокуратура рф цілеспрямовано шукає людей, які мають проблеми з виплатою кредитів, сплатою аліментів та інших заборгованостей. При цьому кількість таких людей зростає у прогресії, враховуючи наслідки для російської економіки від запроваджених санкцій. Відповідно, боржникам пропонується звільнення від усіх кредитних зобов'язань у разі підписання договору з армією рф», – розповіли у розвідці.

Такі пропозиції почали поширюватися на території Татарстану, у П'ятигорську, Ростові-на-Дону та Північному Кавказі.

Крім того, продовжується «рекрутинг» осіб, які мають проблеми із законом: злочинцям пропонується повна амністія в обмін на участь у війні проти України.

Нагадаємо, також українська розвідка повідомляла, що володимир путін і сергій шойгу розглядають можливість залучення до бойових дій неповнолітніх громадян Росії через брак живої сили для поповнення лав армії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО