Ми об'єднані навколо президента: колишній регіонал Вілкул розповів про ситуацію у Кривому Розі

Окупанти перебувають на відстані від 17 до 40 кілометрів на різних напрямках навколо Кривого Рогу, найнебезпечнішим залишається південний напрямок.

Про це в ефірі спільного марафону українських телеканалів розповів керівник воєнної адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

«Оточити Кривий Ріг навряд чи можливо. Місто завдовжки понад 120 кілометрів. Найнебезпечнішим є південний напрямок. Там, де вони як таргани з Криму лізуть у Херсонську область, а далі вже до нас, ближче до Кривого Рогу... Але тим не менш, ми готуємо та будуємо межі оборони з усіх боків міста, з найбільш небезпечних сторін та з другорядних напрямків. Ми готові з усіх боків до будь-якого варіанту розвитку подій», – заявив він.

На запитання ведучих, яким чином у колишнього члена заборонених нині проросійських «Партії Регіонів» та «Опоблоку» відбулася переоцінка цінностей, він відповів, що ворог плутає парадигми, а «російськомовний український патріотизм» не менш сильний, ніж «україномовний».

«У мене обидва дідусі воювали: один дід дійшов до Берліна, другий – дійшов до Праги. І це великий подвиг наших вояків. Але тоді ми воювали з німецькими фашистами, зараз – воюємо із російськими (фашистами – ред.). Для нас нічого не змінилося», – наголосив Вілкул.

За його словами, криворіжці зараз об'єднані навколо президента, який «поводиться дуже мужньо», й «увійде в історію як великий президент великої нації».

«Ми сьогодні працюємо як одна команда, ми отримуємо велику допомогу з Києва, ми отримуємо велику допомогу в координації з обласним штабом, дякую їм: і Валентину Резніченку, і Геннадію Корбану, і Миколі Лукашуку. Ми усі сьогодні одна велика команда, яка захищає Україну. Про яку політику можна говорити у стані війни? Це маячня сивої кобили», – сказав ексрегіонал.

Нагадаємо, напередодні російські окупанти обстріляли з «Градів» селище на підступах до Кривого Рогу.

Раніше ми повідомляли, що президент Володимир Зеленський заборонив діяльність ОПЗЖ, Партії Шарія та інших проросійських політичних партій в Україні – зокрема, «Опоблоку», членом якого до 2020 року був Олександр Вілкул.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО