СБУ затримала експершого заступника голови Фонду держмайна за підозрою у держзраді

Служба безпеки України затримала колишнього першого заступника голови Фонду державного майна. Йому повідомили про підозру у державній зраді, а також незаконному придбанні і зберіганні зброї та боєприпасів.

Про це повідомляє прес-служба Київської обласної прокуратури. «За даними слідства, колишній перший заступник Фонду держмайна поширював ідею зміни територіальної цілісності України та сприяв окупантам у проведенні агресивної війни. З 24 лютого по 16 березня 2022 року громадянин України на території міста Києва у месенджерах долучився до антиукраїнських чатів і передавав представникам Російській Федерації та представникам ДНР/ЛНР дані щодо місць розташування особового складу та військової техніки Збройних сил України. Маючи військову освіту, він усвідомлював, що ці дані будуть використані ворогом для подальших бомбардувань мирних міст», – ідеться у повідомленні. Як стверджують у прокуратурі, підозрюваного затримано у порядку ст. 615 КК України. Під час обшуку у нього виявлено та вилучено пістолети, набої, гранати і мобільний телефон. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Головним управлінням СБУ у Києві та Київській області за оперативного супроводу оперативних підрозділів СБУ.

Нагадаємо, Верховна рада 3 березня затвердила указпрезидента Володимира Зеленського про загальну мобілізацію, посилила відповідальність за мародерство та колабораціонізм. Також глава держави підписав ці закони.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО