Корнієнко розповів, скільки нардепів виїхали за кордон

Перший заступник голови Верховної ради Олександр Корнієнко заявив, що за кордоном зараз перебуває близько 20 народних депутатів.

«Близько 20-ти народних депутатів не в Україні. Це депутати, які і раніше демонстрували свої непатріотичні настрої», – заявив Корнієнко під час телемарафону.

При цьому він відмовився назвати прізвища цих народних обранців, але запевнив, що Служба безпеки України поінформована про кожного з них.

Нагадаємо, достеменно відомо, що за кордоном знаходиться нардеп Ілля Кива. Ще до початку війни він виїхав до Іспанії, а наприкінці лютого його помітили в Росії, де він брав участь в ефірі пропагандистського телеканалу.

Правоохоронці повідомили Киві про підозру в зазіханні на територіальну цілісність України, державну зраду, незаконне поводження зі зброєю та пропаганду тоталітарних режимів. Депутата мають оголосити у міжнародний розшук.

Зазначимо, що у Верховній раді лежить законопроєкт, який передбачає заборону виїзду за кордон деяким чиновникам під час воєнного стану. Але ухвалити його до війни не встигли.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО