ЗСУ завдали ударів по тиловій інфраструктурі окупантів – Генштаб

Збройні сили України завдали ударів по тиловій інфраструктурі (польовим базам та складам) окупантів на тимчасово зайнятих територіях України – для порушення системи логістичного забезпечення.

Про це повідомляє Генштаб.

За попередню добу угрупованням ЗСУ було уражено чотири літаки, три вертольоти та безпілотні літальні апарати.

У Генштабі зазначили, що російські війська не мають значних успіхів у веденні наступальної операції на усіх напрямках висування: їхні основні зусилля зосереджені на закріпленні та утриманні на раніше зайнятих рубежах.

Крім того, фіксуються рідкісні випадки використання ворогом цивільної інфраструктури, у тому числі релігійних об'єктів для обладнання вогневих позицій, розміщення озброєння та військової техніки.

«Морально-психологічний стан противника залишається на низькому рівні, що призводить до відмов військовослужбовців ЗС РФ виконувати накази командування. За наявною інформацією, на території РФ у місті Білгороді розміщено військовий табір Білгородської військової комендатури. У таборі утримуються російські військовослужбовці, які після лікування виписані зі шпиталів і чекають на відправлення до підрозділів. Також у зазначеному таборі знаходяться військовослужбовці ЗС РФ, які відмовляються від участі у бойових діях, з ними проводяться заходи досудового дізнання», – розповіли у Генштабі.

Також, за заявою одного з чиновників сил спеціальних операцій Білорусі, спецназівці збройних сил РБ не братимуть участі у війні з Україною.

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що російські військові збили свій же безпілотник, але доповіли керівництву про знищення українського БПЛА «Байрактар».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО