Персонал Чорнобильської АЕС більше не ремонтує обладнання станції – МАГАТЕ

Персонал Чорнобильської атомної електростанції, яку захопили окупаційні війська Російської Федерації, більше не проводить ремонт та технічне обслуговування обладнання через фізичну і психологічну втому.

Про це йдеться в заяві генерального директора Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаеля Маріано Гросі, передає прес-служба НАЕК «Енергоатом».

«211 людей – технічний персонал та співробітники служби охорони – досі не можуть змінитись. Вони заступили на зміну напередодні російського вторгнення на територію об’єкту. У зв'язку з тим, що ситуація погіршується, все більшої актуальності набуває ініціатива МАГАТЕ із забезпечення безпеки і фізичної безпеки атомних електростанцій України», – зазначив він.

Нагадаємо, 9 березня Чорнобильська АЕС та місто Славутич були знеструмлені через дії російських окупантів.

В «Енергоатомі» попередили, що знеструмлення Чорнобильської АЕС може призвести до витоку радіоактивних речовин у довкілля.

10 березня, у Міністерстві енергетики Білорусі заявили, що поставили під напругу лінію електропередач Мозир-Чорнобильська АЕС. В «Енергоатомі» цю інформацію назвали фейком. Пізніше на ЧАЕС відновили електропостачання.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО