Окупанти готують постановочні мітинги у Херсоні для «картинки» у росЗМІ

Російські окупанти шукають нові методи дезінформувати українців і виправдати свої загарбницькі дії принаймні перед власним населенням.

Про це повідомили у Службі безпеки України.

«Для цього звозять до Херсона людей із Криму, які повинні вийти на постановочний мітинг. За даними Служби безпеки, близько 60-80 кримчан вже заселили у готелі «Фрегат». Ймовірно, сьогодні протягом дня вони під виглядом місцевих мешканців вийдуть на провокаційну акцію на центральній площі – з російським прапорами та «вдячністю» російським «визволителям», — зазначили у СБУ.

Також є інформація, що окупанти захопили склад з одягом водної поліції. Тож на мітинг можуть вийти й переодягнені російські військовослужбовці, які у формі українських поліцейських теж «дякуватимуть» загарбникам, додали у Службі.

«Такі постановки окупанти планують організувати для своїх ЗМІ. Але повірити такій картинці можуть хіба що росіяни, які досі вважають, що їхня армія виконує «спецоперацію на Донбасі», — повідомили у СБУ.

СБУ попереджає: такі мітинги не мають нічого спільного з реальними настроями українських громадян у Херсоні та й інших населених пунктах! Подібні акції є такою ж частиною інформаційної війни, як фейки та дезінформація.

Нагадаємо, раніше війська РФ обстріляли телевежу у Києві.

До цього хакери зламали деякі держсайти та розповсюджували фейки про «капітуляцію» України.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО