Зеленський призначив генерала Жирнова головою військової адміністрації Києва

Президент Володимир Зеленський на час війни в Україні призначає головою київської міської військової адміністрації професійного військового генерала Миколи Жирнова.

Про це він заявив під час відеозвернення.

«Харків та Київ для Росії зараз найважливіші мішені. Вони йдуть до нашої столиці, так само, як і до Харкова. Тому оборона столиці сьогодні є ключовим пріоритетом для держави. Захистимо Київ – захистимо державу. Київ – це серце нашої країни, і воно має битися, і воно битиметься, щоб перемогло життя. Шановні кияни, оборона столиці – понад усе. Тому я вирішив на час війни призначити головою київської військової адміністрації професійного військового, щоб гарантувати оборону міста. Головою військової адміністрації буде генерал Микола Миколайович Жирнов», – сказав Зеленський.

Генерал Жирнов служив командувачем сил підтримки, організував інженерне забезпечення бойових дій ЗСУ у 2014-2015 роках. Наразі він у РНБО – державний експерт Служби військової безпеки.

«Віталій Кличко залишається мером Києва. У нього буде своя сфера відповідальності. І тепер це буде спільна робота мера та голови військової адміністрації. Після війни повернемо все на свої місця у столиці», – запевнив президент.

Раніше в Офісі президента спростували фейк про те, що Київ перебуває в оточенні.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО