У справі екснардепа Шепелева змінили суддів ВАКС

Вищий антикорупційний суд призначив на 28 лютого нове підготовче засідання за обвинуваченням колишнього народного депутата Олександра Шепелева в організації привласнення коштів державного Родовід банку та їх легалізації.

Таке рішення 17 лютого ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, 15 лютого відбулося судове засідання, на якому була задоволена частково заява прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про відвід колегії суддів. Цим рішенням було відведено головуючу суддя Ольгу Саландяк і через це було визначено нову колегію.

«Призначити підготовче судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням (Олександра Шепелева – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 209 КК України, на 10:00 28 лютого 2022 року», – йдеться в рішенні.

За версією обвинувачення, екснардеп Шепелев вплинув на тимчасового адміністратора Родовід банку, щоб той посприяв у залученні банком для стягнення боргів адвокатське об'єднання «Бріарей». Об'єднанню сплатили понад 301 млн грн за послуги, які нібито взагалі не надавались. Як вважають органи правопорядку, гроші були переведені в готівку, яку екснардеп присвоїв, розмістивши на банківських рахунках своєї матері та дружини.

За даними органів правопорядку, Шепелеву вдалося зняти і передати довірений особі майже 25 млн доларів з цих грошей. Ці кошти потім використали для внесення до статутного капіталу компаній, а частки в них оформили на сина екснардепа.

Нагадаємо, колишній народний депутат України (V і VI скликань) Олександр Шепелев проходить підозрюваним у трьох тяжких злочинах: державній зраді, замовному вбивстві і розкраданні коштів. Раніше суд заарештував майно Шепелева та його родичів. Також в ГПУ повідомляли, що екснардеп із 2014 року працює на ФСБ.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО