Окупанти закликали Україну відвести війська з Луганської області

«Влада «ЛНР» закликала Україну добровільно відвести війська, оскільки окупаційна влада «республіки» вважає своєю територією всю Луганську область.

«Наша територія – вся Луганська область. Ми закликаємо Україну добровільно відвести війська, інакше будуть ухвалені заходи», – заявив «віцеспікер парламенту «ЛНР» Дмитро Хорошилов, пише «Риа Новости».

Крім того так званий «представник «ЛНР» Родіон Мірошник заявив, що є всі підстави для відновлення кордонів «в адміністративних межах».

Нагадаємо, голова думського комітету з СНД Леонід Калашніков спростував свої слова, що «ДНР» та «ЛНР» будуть визнані у межах Донецької та Луганської областей.

Раніше заступник голови комітету Ради Федерації РФ у міжнародних справах Андрій Клімов заявив, що Росія визнає окуповані території Донецької та Луганської областей незалежними «республіками» у межах, які «нині фактично встановлені».

Нагадаємо, що за підсумками засідання Ради безпеки Росії у понеділок, 21 лютого, президент РФ Володимир Путін ухвалив рішення про визнання самопроголошених «ДНР» та «ЛНР» на Донбасі.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО