Макрон та Путін домовились скликати в найближчі години засідання ТКГ

Сьогодні, 20 лютого, президент Франції Емануель Макрон провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним. Під час розмови сторони домовились в найближчі години скликати засідання ТКГ.

Про це повідомляють у пресслужбі Єлисейського палацу.

Зазначають, що Путін та Макрон домовились про відновлення роботи в рамках Нормандського формату на основі обмінів та пропозицій, зроблених Україною останніми днями.

Сторони докладуть усіх зусиль, щоб у найближчі години відбулася зустріч Тристоронньої контактної групи з метою отримання від усіх зацікавлених сторін прихильності до припинення вогню на лінії зіткнення.

«Щоб дипломатичним шляхом подолати нинішню кризу найближчими днями та тижнями буде проведена напружена дипломатична робота. Міністр Європи та закордонних справ пан Жан-Ів Ле Дріан зустрінеться зі своїм колегою паном Лавровим, і з цією метою в Парижі буде проведено кілька консультацій», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, Володимир Зеленський і Еммануель Макрон провели переговори на тлі загострення на Донбасі. Сторони виступили за скликання термінового засідання Тристоронньої контактної групи і введення режиму тиші.

Раніше повідомляли, що у п'ятницю, 18 лютого, ТКГ не зібралася на позачергове засідання на тлі загострення на Донбасі – представники окупантів відмовилися від зустрічі.

Ще одне засідання було скликане на 11 годину 19 лютого 2022 року з ініціативи координатора ОБСЄ в ТКГ з метою термінового обговорення безпекової ситуації. Однак воно також не відбулося, адже Росія відмовилась брати участь.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО