Територіальну оборону планують озброїти зарубіжними протитанковими комплексами

Підрозділи військ територіальної оборони України можуть отримати на озброєння зарубіжні протитанкові комплекси. Йдеться про передачу Силам тероборони американських і британських ПТРК Javelin і NLAW.

Про це заявив заступник командувача Силами територіальної оборони ЗСУ Сергій Собко в інтерв'ю Радіо Свобода.

«У прикордонних областях будуть протитанкові засоби. Нам буде чим зустрічати противника. Це питання тільки часу. Робота над цим триває. І я не виключаю, що буде озброєння, яке вже зараз надходить в сухопутні війська. Мова йде про США та про Великобританію, а також NLAW. Ті кошти, які ми отримуємо від наших країн-партнерів» - розповів він.

Собко додав, що дуже сподівається, що такі ж протитанкові комплекси з'являться на озброєнні Сил тероборони, особливо в прикордонних областях. З автоматами на танки ніхто йти не буде.

Нагадаємо, 27 січня парламент вніс зміни до законодавства щодо національного опору і дозволив добровольчим формуванням територіальних громад використовувати, крім мисливської, ще й табельну стрілецьку зброю.

В рамках розгортання системи територіальної оборони в Україні буде створено понад 150 батальйонів. За кожним бійцем-резервістом буде закріплено зброю. А чисельність Сил територіальної оборони мають намір збільшити до 2 млн осіб.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО