Можливе вторгнення Росії в Україну: що сказав з цього приводу Байден

Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден впевнений, що його російський колега Володимир Путін вже прийняв рішення здійснити вторгнення в Україну.

Про це Байден сказав увечері 18 лютого під час свого виступу щодо ситуації навколо України.

«У нас є підстава вірити, що російські сили планують спробувати атакувати Україну в найближчий тиждень - найближчими днями... Станом на цей час я переконаний, що він (Путін - ред.) прийняв рішення» - заявив Байден.

При цьому американський президент жодним чином не зміг обґрунтувати свою заяву і навіть не зміг назвати приблизні дати, замість цього пославшись на «значний масив розвідувальних даних», який нібито дозволяє зробити висновок про те, що Росія готується до нападу на Україну і вже прийняла рішення здійснити агресію. Він заявив, що на кордонах України зібралося понад 150 тисяч російських військових.

Втім, Байден не виключив варіанту, що Кремль одумається і вибере шлях дипломатії, інакше Москва візьме на себе відповідальність за велику війну.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Байден виступив з промовою щодо ситуації навколо України, яка склалася в останні дні. Коротко про основні тези його мови можна прочитати тут.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО