Україна офіційно визнала Саакашвілі потерпілим – омбудсмен

Україна офіційно визнала колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі потерпілим у справі про неналежне звернення до грузинського ув'язнення.

Про це омбудсмен Людмила Денісова повідомила у Facebook.

«Процесуальним керівником Генеральної прокуратури України під час досудового слідства громадянина України, голову Виконавчого комітету Національної ради реформ України Михайла Саакашвілі визнано потерпілим відповідно до статті 55 Кримінального процесуального кодексу України», - йдеться у повідомленні.

14 січня було розпочато провадження за фактом скоєння злочину проти Саакашвілі, передбаченого частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу України, а саме перевищення посадових повноважень працівниками правоохоронних органів Грузії за утримання Саакашвілі.

«Визнання Михайла Саакашвілі потерпілим сталося з урахуванням того, що йому завдано фізичної та моральної шкоди неправомірними діями працівників правоохоронних органів Грузії», - наголосила Денисова.

За її словами, зазначений процесуальний статус дає підстави Саакашвілі надалі скористатися своїми правами як потерпілий на різних стадіях кримінального провадження.

Денісова додала, що справа Саакашвілі й надалі перебуває на її контролі.

Нагадаємо, раніше прокуратура Грузії відмовилася надати Саакашвілі статус потерпілого.

Днями Саакашвілі заявив, що проводив таємні зустрічі з Олександром Лукашенком у Лондоні.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО