Апеляційна палата збільшила строк у тюрмі колишньому оперу СБУ

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду збільшила покарання для колишнього оперуповноваженого Вишгородського міжрайонного відділу Головного управління Служби безпеки України в місті Києві та Київській області, якого засудили за хабарництво.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про Ростислава Харченка. 9 липня 2021 року ВАКС визнав Харченка винним у зловживанні впливом і засудив його до 4 років позбавлення волі. Водночас судді виправдали його від обвинувачення в одержанні неправомірної вигоди. Саме тому прокурор САП подав апеляційну скаргу.

«Колегія суддів апеляційної палати ВАКС, заслухавши доводи сторін, частково задовольнила апеляційну скаргу прокурора – визнала його (Ростислава Харченка – ред) винуватим за ч. 3 ст. 368 КК України та призначила покарання у виді 5 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах строком на три роки та конфіскацією майна», – інформує прокуратура.

Також суд узяв Харченко під варту прямо в залі суду. Водночас судді задовольнили клопотання обвинуваченого і звільнили його від покарання за зловживання впливом, оскільки там закінчилися строки давності.

За версією сторони обвинувачення, Харченко, який на момент скоєння злочину займав посаду опера СБУ, запропонував комерційної компанії допомогу в поверненні обладнання для обробки бурштину та 55 кг бурштинової сировини, вилучених під час обшуку в липні 2016 року. Для цього він погодився вплинути на слідчого в кримінальному провадженні, в межах якого і вилучили обладнання. В обмін СБУшник зажадав від підприємців 50 тисяч доларів за власні «послуги».

Нагадаємо, колишнього СБУшника Харченка відправили під нічний домашній арешт. Пізніше йому пом'якшили запобіжний захід.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО