Три-чотири дні: Лукашенко висловився про тривалість війни проти України

Самопроголошений глава Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що Україна не буде воювати проти Білорусі, оскільки українська армія нібито протримається не більше чотирьох днів.

Про це він заявив в інтерв'ю російському пропагандистові Володимиру Соловйову, повідомляє білоруське Державне агентство БЕЛТА.

«Україна ніколи з нами не буде воювати: ця війна триватиме максимум три-чотири дні. Там нікому буде проти нас воювати. Ті, кого там показують з цими дерев'яними автоматами, як вони тренуються ... Так ми зараз вийдемо з тобою в сусідній зал, знімемо на мобільний телефон тренування цю і покажемо... І як тільки трохи запахло, Володя Зеленський відразу трухнув» - заявив Лукашенко.

Нелегітимний президент також згадав про операцію ОДКБ з придушення протестів у Казахстані. На його думку, ця операція повинна була налякати Україну і НАТО.

«ОДКБ що показало - поки вони там розвернуться і перешлють сюди якісь війська, ми вже будемо стояти біля Ла-Маншу. Вони це знають... В Європі буде простіше. Вони що, цього не бачать? Вони розуміють, що безперспективно з нами воювати, перш за все з Росією. Ми не говоримо про ядерну якусь та іншу зброю. Але нас краще не чіпати. Нас не чіпайте» - заявив він.

Нагадаємо, 3 лютого МЗС Білорусі викликало посла України та заявило протест у зв'язку запуском безпілотного літального апарату з України на територію Білорусі 24 січня 2022 року. У МЗС України назвали претензії Білорусі провокацією.

Раніше Олександр Лукашенко заявив, що Мінськ братиме участь у бойових діях у разі військової агресії проти Росії.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО