У Міноборони оцінили ймовірність російського вторгнення в Україну

На цю мить ймовірність великомасштабної ескалації на українському кордоні, попри зосередження російських військ, оцінюється, як близька до нуля.

Про це сказав міністр оборони України Олексій Резніков 6 лютого, повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

«На цей момент все відбувається в рамках наших оцінок. Через кілька днів почнеться активна фаза російсько-білоруських навчань... Одночасно плануються навчання частини підрозділів Південного військового округу РФ... З нашого боку робиться все необхідне для контролю подібних ситуацій. Тобто ми діємо планово, скоординовано, щоб виключити будь - які провокації» - сказав він.

Резніков нагадав, що військові зобов'язані прораховувати всі можливі сценарії, навіть найсумніші, після чого зробити все для нейтралізації загроз.

«Це зараз і відбувається. Імовірність значної ескалації станом на сьогодні продовжує оцінюватися як низька» - резюмував він.

Нагадаємо, в США допускають, що Росія може вдатися до різних форм агресії. Сюди відноситься як анексія Донбасу, так і повномасштабна війна.

Водночас в Офісі президента повідомили, що біля українського кордону продовжує зберігатися загрозлива концентрація російських військ, однак така ситуація контрольована.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО