Зеленський погодився зустрітися з Путіним у Туреччині – Ердоган

Президент Турецької Республіки Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що президент України Володимир Зеленський погодився зустрітися із президентом РФ Володимиром Путіним на території Туреччини.

Про це пише видання CNN Turk у п'ятницю, 4 лютого.

«Ми хочемо провести цю зустріч, щоб на високому рівні зібрати пана Путіна та пана Зеленського. Наша домовленість із паном Зеленським була якраз у цьому напрямі. Я вважаю, що якщо ми зможемо досягти цього на високому рівні, не опускаючи його до нижчих рівнів, результат, який ми отримаємо, дасть можливість нової формації в регіоні. Така надія зародилася у мене під час зустрічі із Володимиром Зеленським», - сказав Ердоган.

Так, Ердоган планує провести офіційну зустріч із Путіним незабаром і запропонувати конкретні місце та час, де сподівається отримати згоду від Путіна на зустріч.

У свою чергу прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Москва не відкидає жодних переговорних форматів, у тому числі зустріч президентів РФ і України Володимира Путіна та Володимира Зеленського в Туреччині, однак жодних домовленостей щодо цього немає, пише російський Інтерфакс.

Нагадаємо, ще у грудні минулого року президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив про готовність стати посередником між РФ та Україною.

В Україні пропозицію Ердогана про посередництво оцінили позитивно. При цьому в Росії тоді виступили проти, заявивши, що «про посередництво не може йти мова».

При цьому сам Ердоган заявляв, що не вірить у можливість вторгнення РФ в Україну.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО