Україна отримає 35 млн фунтів на відновлення Донбасу

Наприкінці січня США, Велика Британія, Канада, Швеція та Швейцарія планують створити фонд для допомоги Україні з фінансуванням 35 млн. фунтів стерлінгів протягом трьох років.

Про це повідомила пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України у вівторок, 25 січня.

«Йдеться про створення міжнародного фонду Партнерства за сильну Україну. Це спільна ініціатива Великої Британії, Канади, Сполучених Штатів Америки, Швейцарії та Швеції. Цього місяця планується офіційний старт роботи фонду. 31 січня має відбутися підписання угоди», – йдеться у повідомленні.

Мета діяльності фонду - підтримання довгострокового сталого розвитку та підвищення стійкості громад, що постраждали від російської агресії, запобігання подальшій ескалації та підготовка до плавної та безперешкодної соціальної, економічної та політичної реінтеграції Донбасу.

У МінТОТ уточнили, що основними проектами, які будуть реалізовані у 2022 році за допомогою фонду, будуть: проекти з енергоефективності, зміцнення та спроможності громад.

Нагадаємо, що напередодні стало відомо, що Єврокомісія виділить Україні новий пакет макрофінансової допомоги. Його розмір – 1,2 млрд євро.

У грудні ООН передала на Донбас 28 тонн гуманітарної допомоги.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО