Українцям додадуть ще один тариф на опалення в платіжках за комуналку

Українцям незабаром додадуть ще один комунальний платіж. Крім оплати газу та опалення за спожиті обсяги їм доведеться платити ще й абонентську плату за опалення - в тому числі за ті місяці, коли житло не опалюється.

Про це повідомляє інформаційний портал «На пенсії».

Новий платіж з'явиться відповідно до законів «Про житлово-комунальні послуги» та «Про комерційний облік комунальних послуг». Раніше всі принади нової норми відчули на собі кияни, а з січня 2022 року оновлені платіжки почали отримувати й в інших містах. Пояснюють ситуацію тим, що гроші від абонплати підуть виключно на обслуговування лічильників і тепломереж.

Також зазначається, що за формулою для розрахунку абонплати основний показник - це розмір прожиткового мінімуму. Відповідно, зі зростанням прожиткового мінімуму зростатиме і розмір абонплати.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Комунальні підприємства Києва та багатьох інших українських міст почали нарахування клієнтам абонентської плати за надання комунальних послуг - зокрема, за вивезення сміття, гарячу і холодну воду, опалення.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО