Союзники США по НАТО стурбовані можливістю поступок Росії – ЗМІ

Деякі союзники США по НАТО стурбовані можливими поступками Росії на переговорах по так званим «гарантіям безпеки».

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

У виданні зазначають, що за лаштунками переговорів з Росією деякі союзники США, особливо близькі до Росії, стурбовані кількома пропозиціями, висунутими американськими представниками до того, як вони обговорювалися з партнерами. Мова йде про взаємне скорочення військових навчань на території Європи і нерозміщення ракет середньої і меншої дальності.

«Про ці пропозиції США союзники дізналися з повідомлень у ЗМІ. При цьому вони підкреслили, що ці ідеї американські представники не обговорювали з партнерами», – додають у The Wall Street Journal.

Відомо, що деякі союзники США стурбовані тим, що НАТО відкидає основні вимоги Росії, наприклад, нерозширення Альянсу на схід.

Нагадаємо, у Росії після того, як переговори з представниками США і НАТО в Женеві не прийшли до якогось влаштовує обидві сторони підсумку, очікують письмових відповідей на російські пропозиції з безпеки.

Раніше в Білому домі заявили, що російському президенту Володимиру Путіну потрібно зробити вибір між продовженням дипломатичних переговорів і санкціями, які введуть проти Росії. Від вибору Росії залежатиме подальша доля України.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО