Росія пригрозила НАТО «непередбачуваними наслідками»

Політика НАТО спрямована лише на стримування Росії. Однак, це може призвести до важких наслідків для Європи.

Про це повідомляв заступник міністра закордонних справ РФ Олександр Грушко за підсумками засідання Ради Росія-НАТО, пише ТАРС.

За його словами, НАТО нібито повертається до зразка 1949 року, коли політика Альянсу була спрямована лише на заборону Росії.

«Ми дуже чесно, прямо, без спроб обходити кути, використовуючи будь-які політкоректні формули, вказали на те, що подальше скочування ситуації може призвести до найнепередбачуваніших і найважчих наслідків для європейської безпеки», - додав дипломат.

Грушко підкреслив, що Росія не згодна з таким сценарієм і ті заходи, які сьогодні Москва пропонує, дозволяють кардинально розгорнути цю ситуацію, знову повернутися до побудови європейської безпеки на користь усіх

Він також зазначив, що одним із факторів, що впливає на погіршення безпеки в Європі, це процес розширення НАТО.

«Сьогодні до складу НАТО увійшли багато держав, і їхні території очевидно використовуються для проекції сили у напрямку Росії з різних географічних напрямів та на стратегічну глибину. Це серйозно також погіршує нашу безпеку і створює для неї неприйнятні ризики, яким ми протистоятимемо», - уточнив Грушко.

Сьогодні генсек НАТО Столтенберг повідомив про те, що Росія не має права вето щодо вступу України до НАТО. Це вирішуватиме лише Альянс.

Раніше ми писали про те, що США поки що не бачать можливості знайти великий компроміс із Росією щодо розширення НАТО. Водночас, США та європейські союзники залишаються прихильними до діалогу.

Також нагадаємо, що Росія зажадала від США «залізобетонних гарантій» того, що Україна та Грузія ніколи не стануть членами НАТО.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО