Настав час домовлятися: Зеленський заявив про необхідність нормандських переговорів

Президент України Володимир Зеленський у вівторок, 11 січня, провів зустріч із політичними радниками країн нормандського формату, під час якої заявив про необхідність нового саміту.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ у вівторок, 11 січня.

Як повідомляється, сьогодні до Києва прибули радник канцлера Німеччини із зовнішньої політики Єнс Плетнер і дипломатичний радник президента Франції Еммануель Бонн.

Сторони обмінялися думками щодо активізації спільної роботи в рамках Нормандського формату.

«Настав час предметно домовлятися про припинення конфлікту, і ми готові до необхідних рішень під час нового саміту лідерів чотирьох країн», – заявив Зеленський.

Глава Офісу Президента Андрій Єрмак підтвердив, що українська сторона залишається відданою політико-дипломатичному шляху врегулювання.

«Україна, Франція та Німеччина докладають активних зусиль для відновлення результативної роботи в Нормандському форматі на різних рівнях. Очікуємо, що російська сторона підтримає ці зусилля, а також сприятиме досягненню прогресу у виконанні рішень Паризького саміту Нормандської четвірки. Проведення чергового саміту в Нормандському форматі дало б серйозний поштовх до процесу мирного врегулювання», – заявив Єрмак.

Нагадаємо, 6 січня у Росії пройшли переговори нормандських радників, але без участі України.

Згодом Єрмак анонсував «нормандську» зустріч в Україні.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО