У США заявили про свою непричетність до протестів у Казахстані

У США заявили, що не мають ніякого відношення до протестам в Казахстані. Будь-яка інформація про причетність до протестів Білого дому є завідомо неправдивою.

Про це заявила спікер Білого дому Дженніфер Псакі.

Вона зазначила, що США уважно стежать за ситуацією в країні. Білий дім неодноразово закликав протестувальників розійтися по домівках і припинити заворушення, а владі - бути більш стриманими. Припущення про причетність до заворушень в Казахстані американської адміністрації звучать з Росії. Ці припущення є необгрунтованими та більш того, божевільними.

«Існують деякі божевільні російські твердження з приводу того, що США стоять за всім цим. Дозвольте скористатися цією можливістю і заявити, що це абсолютна брехня і явно є частиною стандартного темника російської дезінформації» - заявила вона.

Нагадаємо, у Казахстані тривають протести, у містах штурмують адміністрації. У столиці Казахстану Нур-Султані ввели надзвичайний стан. В Алмати почалася антитерористична операція, на вулицях йдуть бої.

Організація Договору про колективну безпеку (ОДКБ), до складу якої входять Росія, Білорусь, Казахстан, Киргизія, Таджикистан і Вірменія, направить війська в Казахстан за запитом президента Касим-Жомарта Токаєва.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО