Білорусь також відправила своїх військових до Казахстану

У четвер, 6 січня, Білорусь відправила своїх військовослужбовців до Казахстану.

За словами міністра оборони Віктора Хреніна, вони на прохання президента Казахстану допоможуть владі «придушити масові протести», повідомляє пресслужба Міноборони країни.

Голова відомства розповів про те, що до Казахстану вже вилетіла підготовлена ​​«миротворча» рота зі складу 103 повітряно-десантної Вітебської бригади сил спеціальних операцій. Усі військові служать за контрактом. Перед відправкою підрозділ пройшов комплекс навчань.

«За результатами розмови з міністром оборони Казахстану, що сталося, ми бачимо їхню повну рішучість до наведення порядку та недопущення порушення конституційного ладу. Ми готові надати їм усю можливу допомогу у рамках взятих на нас зобов'язань», - заявив Хренін.

Раніше ми писали про те, що 2 січня у Казахстані у місті Жанаозен розпочалися мітинги проти різкого підвищення цін на скраплений газ. Потім вони переросли у масові протести по всій країні з економічними та політичними вимогами. 4 та 5 січня в Алмати відбулися сутички мітингувальників із силовиками.

Президент країни Касим-Жомарт Токаєв запровадив у країні режим надзвичайного стану до 19 січня та комендантську годину з 23:00 до 07:00.

У ніч проти 6 січня розпочалася антитерористична операція в Алмати. Військові заблокували багато протестувальників на головній міській площі.

Учора президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв повідомив, що звернувся до голів країн Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) за допомогою у зв'язку з масовими акціями протесту.

Сьогодні Росія розпочала введення військ ОДКБ до Казахстану.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО