Україна та Британія скоординували позиції на тлі агресії РФ – МЗС

Глава МЗС України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з держсекретарем із закордонних справ та справ Співдружності націй та розвитку Великої Британії Ліз Трасс. Сторони окреслили свої позиції стосовно РФ.

Про це повідомляє пресслужба МЗС України у вівторок.

«Голови української та британської дипломатій скоординували позиції України та Великої Британії на тлі агресивних дій Російської Федерації та дипломатичних переговорів, які відбуватимуться у різних форматах у найближчі тижні по лінії НАТО, ОБСЄ та ЄС», - йдеться у повідомленні.

Як уточнюється, Ліз Трасс запевнила у непохитній британській підтримці України у протидії російській збройній агресії, а також відзначила прихильність до принципу «ніяких рішень про Україну без України».

Крім того, дипломат поінформувала про підходи Лондона до переговорів Росія-НАТО та консультацій з ЄС щодо нових жорстких санкцій для стримування Росії від подальшої агресії.

«Водночас ми впевнено рухаємося до втілення запропонованого Україною у листопаді комплексного пакету стримування Росії від нової хвилі війни в Європі. Пакет стримування включає політичний, економічний та безпековий рівень. Вдячний Великій Британії за лідерську роль у цьому процесі», - підкреслив Кулеба.

Нагадаємо, НАТО збереться на позачергове засідання 7 січня через нарощування військової активності РФ біля кордонів України.

Раніше Британія віднесла Росію до ворожих держав.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО