Кількість політв'язнів у Білорусі наближається до тисячі – правозахисники

За грудень 2021 року кількість політв'язнів у Білорусі збільшилася на 82 особи. Наразі за ґратами перебуває 970 осіб.

Про це повідомляє Правозахисний центр «Весна».

Вони зазначають, що кількість політв'язнів за місяць збільшилася на 82 особи і на 30 грудня становила 970 осіб. Правозахисники вказують, що триває процес притягнення до кримінальної відповідальності учасників протестних виступів проти фальшування результатів президентських виборів, а також інакодумців та критиків влади.

Також стало відомо, що впродовж грудня до учасників мирних акцій протесту застосовано 29 адміністративних арештів загальною тривалістю 381 добу.

«Катування, як і раніше, застосовуються в ході розслідування політично мотивованих кримінальних справ», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, у Білорусі суд визнав екстремістськими матеріали телеграм-каналу білоруської правозахисної організації «Весна». Відтепер за поширення інформації їхнього джерела загрожує штраф чи адміністративний арешт.

Також повідомляли, що в Білорусі засудили росіянина, який озвучував відеоролики опозиції. Мінський міський суд засудив росіянина Єгора Дуднікова до 11 років ув’язнення за озвучування відеороликів опозиційного телеграм-каналу.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО