Російські військові провели у Криму «збір» командного складу Чорноморського флоту

Російські військовослужбовці влаштували в анексованому Криму «збір» командного складу Чорноморського флоту – вони продемонстрували «методику оборони» та захоплення ділянки узбережжя.

Про це повідомляє сайт Міноборони РФ у суботу, 25 грудня.

Відомо, що «збір» відбувався на полігоні «Опук» під керівництвом командувача ЧФ адмірала Ігоря Осипова.

«Його основною метою стало вивчення офіцерами сучасних форм та способів застосування сил флоту під час вирішення завдань за призначенням», - йдеться у повідомленні.

Вказано, що під час «демонстрації практичних дій» було проведено навчальну битву з висадкою морської піхоти на бронетранспортерах БТР-82А на необладнане узбережжя, придушенням опорних пунктів протидесантної оборони умовного супротивника та закріпленням десантно-штурмових підрозділів тактичного десанту.

Також були «продемонстровані» основні тактичні прийоми під час бою за висадку десанту: вогневу поразку корабельного берега та захоплення плацдарму морським десантом.

У Міноборони Росії повідомили, що «збір» тривав п'ять днів. У ньому брало участь близько ста офіцерів командного складу.

Раніше ми писали про те, що Росія після окупації Криму втричі збільшила склад Чорноморського флоту, побоюючись повернення півострова до рук України. Зокрема, зросла кількість бойових кораблів та допоміжних судів.

Також нагадаємо, що в Росії заявили про відведення 10 тисяч військовослужбовців від українського кордону.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО