Кабмін продовжив заборону на ввезення певних російських товарів

У середу, 23 грудня, уряд продовжив заборону на ввезення в Україну певних російських товарів до 31 грудня 2022 року.

Відповідне рішення було ухвалено під час сьогоднішнього засідання Кабміну.

Російські товари, які заборонені для ввезення в Україну: м'ясо, риба, шоколад, кава, печиво, цукерки, лікарські засоби, одяг, добрива, вагони, трактори, папір та інше.

Як зазначається в пояснювальній записці, Росія заборонила низку товарів з України. Разом з тим, законом України визначено, що у разі якщо дискримінаційні та/або недружні дії щодо України застосовуються державою, визнаною Верховною радою державою-агресором та/або державою-окупантом, відповідні заходи можуть застосовуватися за рішенням Кабінету міністрів.

«Зазначені дії з боку РФ (застосування торгових санкцій та обмежувальних заходів у торгівлі), які серед іншого спричинені протидією України агресії РФ щодо нашої держави, створюють загрозу заподіяння шкоди інтересам національної економічної безпеки, економічним інтересам України та законним інтересам суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності, та містять ознаки недружніх дій щодо України у сфері торгівлі», - йдеться у документі.

Раніше ми писали про те, що Кабінет Міністрів України продовжив ще на рік дію спецмит на російські товари.

Також нагадаємо, у грудні 2019 року Кабмін продовжив на рік мито на російські товари. Таке ж рішення було ухвалено й у листопаді 2020 року.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО