Уряд продовжив мита на російські товари

Читать на русском
Кабмін продовжив максимальні ставки мита на ввезення в Україну російських товарів ще на один рік.
kmu.gov.ua

Кабінет міністрів продовжив максимальні ставки мита на ввезення в Україну російських товарів ще на один рік.

Відповідне рішення прийняли на засіданні Кабміну в середу, 25 листопада.

Зеленський назвав дату запуску ЗВТ з ІзраїлемПрезидент Володимир Зеленський розповів, коли запрацює зона вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем.

Так, сьогодні уряд вніс зміни до постанови від 30 грудня 2015 року №1147 «Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що надходять з Російської Федерації».

Документом продовжується до 31 грудня 2021 року застосування пільгових ставок ввізного мита, що встановлені Митним тарифом України (піднятих до рівня ставок режиму найбільшого сприяння СОТ) щодо до імпорту товарів, країною походження яких є Росія.

У пояснювальній записці до проєкту постанови сказано, що РФ з 1 січня 2016 року в односторонньому порядку припинила дію Договору про зону вільної торгівлі в рамках СНД щодо України, в зв'язку з чим до товарів українського походження застосовується ввізне мито в розмірі ставок Єдиного митного тарифу ЄАЕС.

Також з серпня 2014 року на територію Росії заборонено ввезення сільськогосподарської продукції з України, а з 1 червня 2019 введена дозвільна система вивезення до України окремих товарів згідно із затвердженим переліком.

Як наголошується в документі, «інтересам національної економічної безпеки, економічним інтересам України і законним інтересам суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності, і містять ознаки дискримінаційних дій щодо України в сфері торгівлі».

Нагадаємо, сьогодні Кабмін затвердив виплати сім'ям фізичних осіб-підприємців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: