Одних заяв недостатньо: Боррель визнав необхідність посилення заходів проти Росії

Загроза російського вторгнення в Україну залишається дуже високою. І одними заявами та словами неможливо збити Кремль з його шляху, тому Євросоюз повинен робити більше.

Про це заявив високий представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель у своєму блозі.

Боррель в черговий раз зазначив, що готуватися потрібно до гіршого, не втрачаючи надії на краще. Росія хоче використати кризу, щоб демонтувати структуру європейської безпеки, тому потрібно перешкодити цьому сценарію.

«Можуть розгортатися різні сценарії. Як я сказав в Європейському парламенті в Страсбурзі, ми повинні сподіватися на краще і готуватися до гіршого. Ми не можемо виключити бажання Росії використовувати цю кризу e якості важеля для досягнення заявленої мети щодо зміни структури безпеки в Європі. Тому так важливо, щоб лідери ЄС вирішили продовжити існуючі економічні санкції та попередили, що будь - які дії Росії проти України матимуть важкі наслідки» - написав він.

Нагадаємо, що 16 грудня у Європарламенті прийняли резолюцію щодо ситуації на кордонах України. У документі країни ЄС закликали підготуватися до введення суворих санкцій проти Росії в разі ескалації.

Того ж дня країни-члени Європейського союзу прийняли рішення продовжити економічні санкції проти Росії ще на шість місяців. Ці санкції діють проти РФ з 2014 року та ув'язуються світовою спільнотою з виконанням Москвою Мінських угод і деокупацією Криму.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО