Україні від Заходу потрібна не тільки оборонна, а й наступальна зброя – Резніков

Україна буде сама оборонятися від Росії, якщо та нападе, але для цього українським Збройним силам потрібні поставки зброї від Заходу. Причому не тільки оборонного озброєння, а й наступального.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков 18 грудня, повідомляє пресслужба Міноборони.

Резніков зазначив, що для стримування російської агресії Україна потребує реальної допомоги від країн НАТО і Європейського Союзу. Маються на увазі поставки сучасного озброєння і технології, які допоможуть зупинити Москву і зірвати її наступ.

«Озброєнням, маю на увазі, не тільки оборонного характеру, а й наступального» - підкреслив він.

Міністр зазначив, що в Кремлі сидять прагматики, які насамперед оцінюють напад на Україну з боку фінансових витрат. Якщо в Москві вирішать, що витрати на напад будуть занадто великі, а ціна буде дуже високою - вторгнення не відбудеться.

Резніков нагадав, що Україні потрібні засоби кіберзахисту радіоелектронної боротьби та розвідки, протиракетні комплекси та обладнання для посилення флоту.

«Це й економічні санкції, політичні, фінансові санкції та головне - допомога зброєю Збройним силам України. Захищатися ми будемо самі, але допоможіть нам... Всі ці потреби ми називаємо публічно, не приховуємо, і тоді агресор далі не піде» - підсумував він.

Тим часом радник адміністрації американського президента Джейк Салліван заявив, що в США ведеться підготовка додаткової військової допомоги для України. Президент США Джозеф Байден незабаром прийме та оголосить рішення про надання посиленого пакета озброєнь і військової техніки для Києва.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО