У «Голосі» заявили про рейдерське захоплення фракції в парламенті

У партії «Голос» заявили про рейдерське захоплення парламентської фракції за прямого втручання Офісу президента.

Про це йдеться у відповідній заяві, котра сьогодні була оприлюднена пресслужбою політсили в Facebook.

«Представники самопроголошеної групи «Справедливість», які були виключені або самі вийшли з лав партії «Голос», у тандемі з Офісом президента поставили ціль знищити партію і на основі фракції «Голос» будувати новий «патріотичний» політичний проект. Все було зроблено в кращих традиціях «портновщини» кінця 2000-х, коли подають позови, отримують нелегітимні ухвали і таким чином забезпечують рейдерське захоплення», - повідомили в «Голосі».

Також в партії заявили, що сьогодні депутати самопроголошеної «Справедливості» звернулися до ОАСКу з позовом для анулювання положення про фракцію політичної партії «Голос» і вже через дві години отримали ухвалу про забезпечення позову, що протиправно призупинило чинність положення про фракцію.

«Сьогодні позачергове засідання ВРУ перетворилось у чистий фарс, коли перший заступник голови Верховної Ради навмисно тягнув час для того, щоб забезпечити оголошення злочинної ухвали Окружного адміністративного суду Києва і фіктивного рішення про зміну керівництва фракції в залі парламенту, яку йому ніяк не могли принести», - повідомили в політсилі.

У партії заявили про те, що не визнають будь-яких змін керівництва фракції в парламенті і використовуватимуть всі юридичні і політичні механізми для захисту - вони подаватимуть позови та будуть ініціювати кримінальні справи.

«Всю вину за рейдерське захоплення фракції ми покладаємо на Офіс президента, першого заступника голови Верховної Ради та колишніх членів партії — так звану групу «Справедливість», - підсумували в «Голосі».

Нагадаємо, сьогодні віце-спікер Верховної ради Олександр Корнієнко оголосив про зміну голови фракції «Голос». Замість Ярослава Железняка головою фракції буде Олександра Устінова.

Ярослав Железняк, якого усунули з посади голови «Голосу», повідомив, що до ОАСК сьогодні було подано позов про зупинення положення про фракцію.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО