Стало відомо, коли Зеленський зустрінеться із генсеком НАТО

Президент України Володимир Зеленський цього тижня відвідає штаб-квартиру НАТО у Брюсселі. Він планує зустрітися з генеральним секретарем Північноатлантичного альянсу Єнсом Столтенбергом.

Як інформує пресслужба НАТО, зустріч відбудеться у четвер, 16 грудня.

Переговори відбудуться на тлі загострення ситуації довкола кордонів України, пов'язаного зі скупченням російських військ. Крім того, Росія вимагає від НАТО відмовитися від планів щодо приєднання України до альянсу.

Після зустрічі Зеленський та Столтенберг дадуть спільну прес-конференцію для преси. Орієнтовний час початку прес-конференції 11:15 за Києвом.

Нагадаємо, Росія звернулася до НАТО, щоб альянс офіційно відкликав обіцянку вступу України. Зокрема йдеться про рішення саміту в Бухаресті від 2008 року.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловив сподівання, що хоча б у 2022 році НАТО нарешті надасть Україні План дій щодо членства.

Також наші аналітики вивчили про обіцянку президента Володимира Зеленського, що «рішення про вступ України до НАТО прийматиметься на всеукраїнському референдумі».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО