У «Київавтодорі» тривають обшуки: в чому підозрюють корпорацію

У середу, 8 грудня, у «Київавтодорі» тривають обшуки. Відомо, що корпорацію підозрюють у заволодінні бюджетними коштами, виділеними на закупівлю прибиральних машин.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

У 2020 році «Київавтодор» уклав договір на закупівлю та постачання 12 прибиральних машин. Загальна сума договору склала 32 млн. грн., тобто 2,6 млн. грн. за одиницю. Водночас, транспортні засоби були задекларовані з вартістю 1,2 млн грн за одиницю, що може свідчити про розкрадання коштів міського бюджету.

«8 грудня 2021 року на підставі ухвал суду в офісних приміщеннях Комунальної корпорації «Київавтодорі» та фірми-постачальника, а також за місцями проживання фігурантів провадження розпочато обшуки з метою відшукання та вилучення первинних фінансових документів щодо здійснених закупівель та фіксації відомостей про обставини здійснення кримінального правопорушення», – пише пресслужба.

Відповідно до ч. 5 ст. 191 КК України, особам причетним до розкрадання коштів загрожує позбавлення волі на строк до дванадцяти років.

Раніше повідомлялося про те, що ДБР прийшло з обшуками до «Київводоканалу».

Також зазначимо, 8 липня ДБР та СБУ також проводили обшуки у приміщеннях Департаменту транспортної інфраструктури КМДА та Комунальної корпорації «Київавтодор». Пізніше в СБУ розповіли, що чиновників підозрюють у закупівлі техніки за завищеними цінами та присвоєння 110 млн. гривень.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО