Венедіктова заявила про більш ніж 200 кримінальних справ проти бізнесу Ахметова

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова дала зрозуміти, що офіс генерального прокурора має у своєму розпорядженні понад 200 кримінальних проваджень проти компаній і підприємств, які пов'язані з Рінатом Ахметовим.

Про це генеральний прокурор написала у своєму Facebook.

«У мене склалася і власна думка, яку я не маю права висловити, враховуючи специфіку займаної посади. Єдине, на що я маю право – реагувати на ситуацію в площині кримінальної юстиції з прицілом на процесуальний результат. Не думаю, що в умовах суспільного і політичного шторму Офіс генпрокурора повинен відсиджуватися з боку. У той час, коли політики сперечаються між собою в залі українського парламенту або телевізійних шоу, ми на наших робочих місцях посперечаємося мовою процесуальних документів. Я не інквізитор, я не прислужую політикам, я не продаюся покупцям політичних дивідендів, я не влаштовувалася на роботу в ляльковий театр. На роботі всі прокурори давно вже знають: якщо я прийняла рішення, реалізую його, попри ситуативні ризики» - заявила вона.

За її словами, за результатами поверхневої оцінки кількості кримінальних проваджень, які були відкриті за фактами порушень і зловживань, скоєних бізнес-структурами Ахметова зі сфери вугільної промисловості та енергетики, їх нарахували близько 200, а загальний збиток від них - мільярди гривень. Генпрокурор пообіцяла особисто контролювати хід розслідування у всіх цих справах.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський на пресконференції в п'ятницю повідомив, що, за агентурними даними, в Україні міг готуватися державний переворот 1-2 грудня із залученням бізнесмена Ріната Ахметова.

Пізніше представник президента РФ Дмитро Пєсков спростував заяву Зеленського про плани РФ щодо участі в держперевороті в Україні. Своєю чергою, Ахметов назвав «суцільною брехнею» інформацію про нібито втягування його в будь-який держпереворот.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО