У Арахамії та Рудик перевірять наявність другого громадянства – нардеп

Депутат від «Слуги народу» Олександр Качура звернувся до СБУ та ДПСУ та попросив їх перевірити наявність громадянства США у нардепів Давида Арахамії («Слуга народу») та Кіри Рудик («Голос»)).

Про це він повідомив у своєму Telegram у п'ятницю, 3 грудня.

«Час розібратися!? Я насамперед за справедливість. І як юрист вважаю, що всім необхідно дотримуватися законів, особливо якщо ти сам ці закони пишеш. Сьогодні буде зачитано мій депутатський запит до СБУ, Міграційної та Прикордонної служби. Чекаємо на відповідь від компетентних органів. У мене вже є певна інсайдерська інформація», - написав Качура.

У своєму запиті депутат розповів, що має інформацію, нібито Арахамія і Рудик під час перельотів при перетині кордону України використовували український паспорт, а при прильоті в інші країни – американський.

Качура просить СБУ та Держприкордонслужбу уточнити, за якими документами здійснювалося перетин кордону у кожному з випадків.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський вніс на розгляд Ради законопроект про множинне громадянство для українців, які проживають у країнах ЄС, США та Канади.

У липні Зеленський запустив рішення РНБО щодо подвійного громадянства у чиновників.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО