Ціна нафти Brent знизилася до 71 долара вперше з початку вересня

Ціна нафти Brent нижче за 71 доларів за барель вперше майже за три місяці. Сировина дешевшає через невизначеність навколо нового штаму коронавірусу та можливої ​​відсутності реакції на ситуацію з боку ОПЕК+.

На мінімумі за день січневі ф'ючерси Brent торгувалися по $70,52, дешевшаючи майже на 4% до ціни закриття вчорашньої торгової сесії. Останній раз нижче за $71 нафта Brent опускалася 10 вересня, пише «Прайм». На момент публікації (9:54 мск) Brent коштувала 70,84 дол., втрачаючи в ціні 3,5% до минулого закриття, пише Forbs.

Нафта марки WTI на Нью-Йоркській товарній біржі NYMEX подешевшала більш ніж на 4%. На мінімумі у вівторок січневі контракти WTI торгувалися $67,06. На момент публікації вони коштували 67,55 дол., дешевшаючи на 3,4%.

Напередодні ВООЗ оцінила ймовірність поширення штаму на глобальному рівні як «високу», зазначивши, що у людей, які перехворіли на коронавірус, може бути підвищений ризик зараження новим варіантом.

Нагадаємо, група ОПЕК+, яка об'єднує організацію країн-експортерів нафти (ОПЕК) і союзників, включаючи Росію, планує зустрітися 2 грудня для обговорення політики видобутку.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО